Aankomst Bangkok/Poipet
Door: Caroline
Blijf op de hoogte en volg Stichting
25 Juli 2011 | Duitsland, Düsseldorf
De vlucht was goed. Wat wisselend geslapen, de een wat beter dan de ander. Wel goede catering met ruim aanbod van drinken, zelfs wijn, bailys en whiskey!!
Om 05.00 NL tijd landen we in Bangkok, waar het 10.00 is. Zwaar bewolkt en wat regen, gelukkig niet heel heet, maar wel warmer dan in Nl.
Al snel ontmoeten we Aun, de zus van Yean, een leuk weerzien en voor Andre en Martijn de 1e ontmoeting met een familielid.
Met een busje volgestouwd met alle tassen op weg naar Poipet, de grensplaats met Cambodja. Martijn kon het niet laten “mee te rijden” met de chauffeur en trapte denkbeeldig vaker op de rem dan de chauffeur zelf. Met een gang van 120 km over snelweg en door dorpjes (maakt geen verschil) en rechts en links inhalend waren we om 15.00 in Poipet. Snel een hotel gevonden naast de plaatselijke markt. 2 kamers met 2 kingsize bedden, dus een Mannakken-de Bruijnkamer en een Weerman-Sokkamer. Maar aangezien bij ons de tv aanstaat ligt de helft van de Weermannetjes ook bij ons. De bedden zijn groot genoeg.
Gedoucht, opgefrist en dan de markt op. Supergoedkope broeken gekocht, Martijn hoeft geen moeite te doen zijn maat te vinden, sarongs gekocht en lekker op de markt gegeten: lekkere vis, kip met poot en al (beetje taaiig), miesoup en rijst, water en bier voor niet meer dan €13.00 voor 9 personen. Wat jammer dat we de gefrituurde sprinkhanen pas daarna zagen want nu wilden we ze niet meer.
Andre verbaast zich, als nieuwbakken Azieganger, over de veelzijdigheid en vreemdheid van spijzen, het liefst zou hij alles tegelijk willen uitproberen. Ziet kokosnoten voor durians aan, maar het zij hem vergeven.
De hitte valt mee. Heerlijk om hier weer te zijn. Morgen vertrekken we op tijd naar de familie van Yean. We verheugen ons er erg op om ze allemaal weer te ontmoeten. Het zal dan wel even duren voordat we wat kunnen schrijven.
25 Juli 2011 - 13:40
Klaas Compagner:
Goedemiddag,
Allemaal een fijne reis gewenst en de hartelijke groeten aan de familie van Yean.
Groetjes van Klaas, Ruth en Myrthe -
25 Juli 2011 - 14:17
Anouk:
Fijn dat de vlucht goed is gegaan! Het hotel en het eten klinken heel goed. Wel jammer van die sprinkhanen hoor, klinken erg lekker ... Goede reis en veel plezier bij de familie !
Liefs -
25 Juli 2011 - 14:25
Wybo/Geke:
Gelukkig hebben jullie een goede reis gehad naar Bangkok, we zaten natuurlijk wel weer in spanning of alles goed zou gaan.
Ook een mooi verslag van Caroline.
Morgen weer de volgende rit naar de familie van Yean.
We kijken weer uit naar jullie belevenissen.
Doe iedereen de groeten en voorzichtig zijn daar in dat verre land
maar ook genieten van de mooie momenten.
------- -
25 Juli 2011 - 16:57
Carin:
Het is begonnen!!! Genieten Caroline en natuurlijk geldt dit ook voor alle andere reisgenoten.
Groetjes
Eef en Carin -
26 Juli 2011 - 07:49
Jans:
Lieve allemaal.
Wat fijn om zo snel een berichtje te ontvangen. Leuke foto van Yean en Oun.
Gisteren naar Arnhem geweest, was wel wat moeilijk in zo'n onttakeld huis te komen.
We hebben allen een leuk aandenken gekregen.
Geniet met de hele familie en doe de hartelijke groeten, in gedachten ben ik er ook.
Liefs van mij Jans. -
26 Juli 2011 - 13:50
Anne:
Hallo allemaal!
Nu al leuk om de verhalen te lezen. Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad. Heel veel plezier daar en ik wacht op de nieuwe verhalen. Geniet ervan!
Liefs Anne