dinsdag 26 - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Stichting Hart voor Cambodja - WaarBenJij.nu dinsdag 26 - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Stichting Hart voor Cambodja - WaarBenJij.nu

dinsdag 26

Door: Marco

Blijf op de hoogte en volg Stichting

26 Juli 2011 | Cambodja, Phnom-Penh

Dinsdag 26 juli ’11
Naar Cambodja en ontmoeting van de familie

We hebben allemaal een goede nachtrust gehad. De hotel bedden lagen erg lekker.
Gelukkig dat Dilan de fam.. Mannak wakker maakte om 8.00 uur anders hadden ze zich zeker verslapen.
Om 9.00 uur een lekker ontbijtje gegeten bij een klein restaurantje. Niet zoals in Nederland een boterham maar allemaal een bord nasi of rijst met een gebakken ei.
Hierna wilden we nog een kopje koffie maar dat was er niet. Wel wilde de serveerster het ophalen bij een restaurant aan de overkant van de weg. Zo kregen we toch nog een lekker kopje koffie.

Met een handkar werd onze bagage opgehaald bij de hotelkamer. We hebben weer zoveel mogelijk meegenomen om weg te kunnen geven aan de arme bevolking in Cambodja.
De man met de handkar liep met ons mee naar de grens van Thailand- Cambodja.
Eerst door de Thaise douane wat heel snel verliep en hierna nog een visa regelen.
Yean hoefde geen visa omdat ze in Cambodja geboren is. Wel moest ze even meelopen met de douane beambte omdat ze er zeker van wilden zijn dat ze wel een echte Cambodjaanse was.
Na heel wat formuliertjes te hebben ingevuld en de nodige stempels te hebben gekregen mochten we verder en konden we door de Cambodjaanse douane.. Gelukkig was het erg rustig en konden we gelijk doorlopen.
Oun (zus van Yean) had al een pick-up truck geregeld en deze stond keurig op ons te wachten. De man met de handkar en al onze bagage had al onze bagage al ingeladen.
Nadat we deze man hadden betaald voor zijn zware werk in de bloedhete zon konden we vertrekken naar de familie. Oun, Caroline en Yean zijn binnen in de pick-up gaan zitten.
Andre, Martijn, Lizette, Lien, Dilan en Marco zaten achterin bovenop de bagage..
Het was een mooie rit van dik een uur.. Toen we aankwamen bij Yean’s oudste zus waren we allemaal bijgekleurd en Lisette zelf een beetje verbrand.
Het was fijn om de familie weer te ontmoeten en iedereen weer te zien.. We hebben eerst gekeken naar de nieuwe varkenshokken die er bijgebouwd waren. Ook kregen we een heerlijke warme maaltijd en veel vers fruit.
Hierna zijn we verder gereden naar het huis van Oun waar we de komende dagen verblijven.
Bij aankomst bij het huis ontmoeten we ook Yeans vader. Met een grote lach op zijn gezicht stond hij ons op wachten.
Alle onze bagage naar boven gebracht en hierna hebben we ons allemaal even opgefrist.
Niet zoals een douche in Nederland dat je de kraan opendraait en dat er water uitkomt maar met een grote bak water en een pannetje. Hiermee gooi je water over jezelf heen.
Dilan en Martijn duiken achter het huis in een grote plas met water.

Er word nog een bezoek gebracht aan de plaatselijke kleermaker om wat kleding te laten maken.

• 28 Juli 2011 - 19:15

Wybo/Geke:

Mooi verslag Marco, jullie hebben weer heel wat beleefd .
    Ook de grens weer goed overgekomen bij Cambodja en weer mooie foto's gemaakt
    Staat Yean nou met haar vader op de foto.
    groeten aan allen.

• 29 Juli 2011 - 08:36

Marco:

Hallo Pa en Ma,

Even de foto van Yean's vader omgedraaid.
    Vandaag vrijdag 29 juli weer een verslag geplaatst en wat leuke foto's.
    We zijn naar de stad Batangbang gegaan om inkopen te doen en natuurlijk even langs het internet cafe jullie weer op de hoogte te houden van wat wij allemaal doen.
    Met ons gaat alles goed!!
    Groetjes Marco