Zaterdag 13 Augustus - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Stichting Hart voor Cambodja - WaarBenJij.nu Zaterdag 13 Augustus - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Stichting Hart voor Cambodja - WaarBenJij.nu

Zaterdag 13 Augustus

Door: Marco

Blijf op de hoogte en volg Stichting

13 Augustus 2011 | Cambodja, Phnom-Penh

Zaterdag 13 Augustus

Vanacht weer even wennen aan het vele lawaai van de krekels, kikkers, blaffende honden en verkeer wat langs komt rijden.
Vanmorgen gekeken hoe ver het met onze projecten is. Marco is op de fiets naar de smit gereden om te kijken als de kar al bijna af is.
Het schoot al lekker op en de smit was bezig om de wielen eronder te lassen.
Er moet nog wel een zeil overheen gespannen worden. We gaan overleggen met het arme gezin of ze dit ook zelf kunnen. Wij zorgen dat er een groot zeil bij geleverd wordt.
Ook hebben we een bezoek gebracht aan het kindertehuis waar we een waterpomp en golfplaten voor het lekkende dak hebben geschonken. De pomp was al helemaal klaar en ze hadden er beton omheen gemaakt zodat ze er ook bijv. de was kunnen doen.
Het dak was voor een deel al vervangen maar hier waren ze nog druk mee.
Aan het einde van de dag zijn we naar Sissophon gereden. Om te overleggen met dit arme gezin.
Toen wij bij hun zelfgemaakte tentje onder een boom kwamen waren ze allemaal thuis.
Ze hadden te horen gekregen dat ze binnen enkele dagen de plek moesten verlaten waar ze nu leven. Het komt dus erg mooi uit dat ze nu toch woonruimte krijgen in de vorm van een soort huifkar.

• 13 Augustus 2011 - 17:30

Wybo/Geke:

Wat fijn dat jullie weer goed zijn aangekomen bij de familie van Yean. We hopen dat je daar nog goede projecten kunt regelen.
    Het is hier nu zaterdagavond en het was de hele dag somber en nu regent het maar de temperatuur is wel goed plm.19 gr.
    Vanmiddag wat boodschappen gedaan in Meppel.
    Herenveen zal morgen voetballen tegen Ajax uit - dus dat wordt weer spannend.
    de groeten uit Staphorst.

• 14 Augustus 2011 - 07:20

Andre,Caroline, M+L:

Zo jullie zijn weer terug bij de familie en ik zit thuis achter de computer. We hebben gisteren een goede reis gehad. 8.30 taxi naar het vliegveld, 12.30 vertrek, 18.00 NL-tijd in Dusseldorf en 21.00 thuis. voor ons 5 uur(Cambodjaanse tijd) later. Martijn is gelijk vertrokken naar zijn eigen kamer. en wij zijn gaan douchen en vooral schone kleren aangetrokken, want we "roken" wel een beetje. Daarna ff wat drinken met buren. om 23.30 naar bed, wat eigenlijk voor ons gevoel 04.30 was, een soort oudjaarsnachtgevoel. Vanochtend om 07.30 weer wakker en uitgerust. We hebben geen brood in huis dus dat wordt ontbijten met miesoep!! :)
    Afijn, de wasmachine draait, vanavond eten bij Jans, fotoos op de computer zetten en nagenieten van de vakantie.
    Wat goed dat de kar al bijna klaar is, fijn voor die familie. En wat werken ze hard bij het kindertehuis.
    Heb nog een goede laatste week. Lieve groet aan allen